Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Увеличават заплатите на лекарите-специализанти

Общество

Увеличават заплатите на лекарите-специализанти

Увеличават заплатите на лекарите-специализанти - Tribune.bg
Снимка:

200 студенти по медицина се подписаха под искане за по-справедливи възнаграждения

Министерството на здравеопазването увеличава заплатите на лекарите-специализанти. Месечните възнаграждения вече ще бъдат 1120 лв. вместо досегашните 960.

„Срещата ми с министъра на здравеопазването бе тази сутрин. Исканията, подкрепени от повече от 200 студенти по медицина от цялата страна, срещнаха политическо одобрение. Министърът увери, че те ще намерят място във финалния вариант на наредбата за специализациите. Когато вярваш в една справедлива кауза, работата е лесна, а успехът е гарантиран! Благодаря на всички колеги, които ме подкрепиха и дадоха своя принос в крайния резултат. Днес подобрихме утрешния ден на всички бъдещи лекари-специализанти!“, написа в социалната мрежа Емил Стоименов, представител на специализантите.

Вчера беше внесено становище с това искане за по-високи заплати, подписано от близо 200 студенти по медицина от цялата страна.


Коментари (2)

Стефанова Браво!!!!!
11.03.2019 15:33 / Отговор
доктор Само да ви кажа, че по наредба специализантите получават 2 минимални работни заплати - те сега са 560 лева, следователно са 1120 лева. Видно е, че нищо не е увеличил министъра.
Защо им вярвате не знам?
26.03.2019 09:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети