Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. В „Младост“ вече има къщички за книги (СНИМКИ)

Общество

В „Младост“ вече има къщички за книги (СНИМКИ)

В инициативата на ГЕРБ-Младост се включи и евродепутатът Андрей Новаков

В столичния квартал „Младост“ вече има къщички за книги. Читални на открито бяха поставени в парка срещу районната администрация в ж.к. „Младост 3“ и в парк „100 години София“, ж.к. „Младост 2“. Инициативата е на ГЕРБ-Младост и в нея се включи и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. А целта е да се насърчи четенето на открито и превръщането му в приятно занимание сред подрастващите.

Евродепутатът Андрей Новаков остави две книги в читалнята на открито. Едната от тях е със заглавие „Български народни приказки“. „Избрах я, защото този парк е предпочитано място от много семейства с деца. Втората книга е „До Чикаго и назад“ на Алеко Константинов, символиката тук е с препратка към първата българска програма на ЕС, която се казва именно А.L.E.C.O. и подпомага млади предприемачи да пътуват из цял свят, раздавайки им стипендии до почти 4000 евро“, каза Андрей Новаков.

 „Освен образователна цел, книгата е и комуникация. Поставили сме книги, както за големи, така и за малки. В Младост има много автори на различен вид литература, които също се включиха в тази инициатива, като ни дадоха техни книги“, заяви депутатът от ГЕРБ Мария Илиева, която постави в откритите читални „История Славянобългарска“ на Паисий Хилендарски.

В инициативата в двата парка в квартал Младост се включи заместник-министърът на спорта Николай Павлов, народният представител Валентин Николов, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още