Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вълчев за провокациите в училищата: Има политическа намеса

Общество

Вълчев за провокациите в училищата: Има политическа намеса

Снимка:

Това е умело режисирано мероприятие, посочи Томислав Дончев

„Стана ясно, че има политическа намеса“. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по повод на паниката на родители в Сливен, Ямбол и Карнобат, които заради слухове, че социалните ще им отнемат децата, ги прибраха от училищата.

Образователният министър посочи, че става въпрос за организирана дезинформационна кампания насочена към ромските общности.

„Случаят в Сливен, когато преди дни ромски семейства, подплашени от информация в социалните мрежи, изведоха децата си от училище по време на учебни часове, не е изненадала МОН. Подобни сигнали са получавани в министерството и в други места на страната още в началото на годината“, заяви Вълчев.

Той разкри, че сред фалшивите новини се е внушавало и идеята, че премиерът ще изпрати ромски деца с влак, а опозиционен лидер ще направи всичко възможно това да не се случи.

Министърът е категоричен, че това е престъпна злоупотреба със страховете на родителите.

„Това не се е случило от само себе си, а е добре организирано. И не сме го проспали – следим го от няколко месеца. Това е умело режисирано мероприятие, което тръгна от социалните мрежи“, обясни от своя страна вицепремиерът Томислав Дончев.

Той посочи и че има данни, че служител от Министерството на отбраната е участвал в разпространението на фалшивите новини за отнемане на деца. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се е ангажирал да провери случая. „Ще взема необходимите мерки, ако се окаже вярно“, посочи той.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив