Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вече има опити за измами с електронни винетки

Общество

Вече има опити за измами с електронни винетки

Вече има опити за измами с електронни винетки - Tribune.bg
Снимка:

Само за четири дни са продадени винетки за над 78 хил. лв.

Броени дни след старта на кампанията за продажна на електронни винетки – вече са засечени и първи опити за измама, съобщават от „Национално тол управление“.

Те се състоят в подаване на неверни данни към електронната система за смесено таксуване на платената пътна мрежа. Става въпрос за подадена несъществуваща все още възможност за конвертиране към е-винетка със срок на валидност 31 декември 2019 г.

До момента са подадени над 16 000 заявления за конвертиране на хартиен винетен стикер към е-винетка. За първите 4 дни от началото на продажбата на електронни винетки са купени 786 е-винетки за 78 627 лева.

„Напомняме, че конвертирането (преобразуването) към е-винетка е препоръчително. Потребителите на платената пътна мрежа с неконвертирани валидни хартиени винетки няма да бъдат глобявани. Без значение дали хартиеният винетен стикер е преобразуван, той трябва да остане на предното стъкло на автомобила до изтичане на неговата валидност“, заявяват от службата.

Всички подадени заявки за конвертиране към е-винетка ще бъдат отразени в системата своевременно, за да бъдат избегнати неудобства за шофьорите след настъпването на Новата година, когато влиза в сила новата е-винетка.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати