Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вежди Рашидов се възмути: В кой музей по света плюскат по масите?

Общество

Вежди Рашидов се възмути: В кой музей по света плюскат по масите?

Вежди Рашидов се възмути: В кой музей по света плюскат по масите? - Tribune.bg
Снимка:

И каква е тази велика художничка, в кои среди е известна, пита бившият културен министър

„В кой музей по света плюскат по масите? Да не би да са по-прости в Лувъра или в Третяковската галерия? В цял свят държавният музей е  съкровищница, в които се съхранява  изкуство, у нас се оказа място за плюскане! Това не мога да го приема! Има други места, където могат да се ядат кюфтета - зали, ресторанти. Има месарски магазини, в които могат да се проведат страхотни пърформанси.” Това заяви пред сайта „Епицентър“ бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Той изразява възмущение от необичайната изложба на живеещата във Франция българска художничка Ода Жон (Михаела Дановска). Арт инсталацията представлява купчини месни деликатеси, наредени върху маси в Националната художествена галерия.

„Плюскане върху царските паркети! Аз ремонтирах двореца, върнах блясъка му, докарах Пти Пале, Роден, докарах световното изкуство, а те лапат в залата! Представете си някой да плюска под погледа на Мона Лиза? И каква е тази велика художничка, за да се прави всичко това в нейна чест? В кои среди е известна? Какво е направила за имиджа на България?“, пита депутатът от ГЕРБ.

От Министерство на културата мълчат за скандала.


Коментари (2)

Петър Живков Прав е Веждито да се възмущава! Той беше добър министър, но му писна от простотиите на "творците", които не правят никакво реално изкуство, а просто гледат да докопат някой лев, за да има парички за пиене и цигарки.
26.11.2018 22:01 / Отговор
егсжд Аз лично бих я опънал художничката. В същата зала. Ще направя пърформанс.
27.11.2018 14:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети