Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМА отбелязва Европейския ден на донорството

Общество

ВМА отбелязва Европейския ден на донорството

ВМА отбелязва Европейския ден на донорството - Tribune.bg
Снимка:

В централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския ден на донорството в сряда от 11 ч., съобщиха от ВМА.

Ежегодно Съветът на Европа организира кампанията с цел повишаване осведомеността за важността на донорството и трансплантацията на органи като възможност за спасяване и подобряване на животи.

По традиция, на този ден ВМА изказва своята признателност и благодарност към близките на донорите, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите. Както и към всички екипи, които са ангажирани с трансплантационния процес.

Тази година „Дървото на живота” в памет на донорите ще бъде допълнено с имената на петима души, дали през 2022 година шанс за втори живот на тежкоболни пациенти във ВМА.

На събитието са поканени да присъстват представители на Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, ИА „Медицински надзор”, пилоти от 16-та транспортна авиогрупа „Враждебна”, които са неизменна част от редица донорски ситуации; както и пациенти, трансплантирани във ВМА.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМА, донорство
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети