Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: Ромка с много деца може да иска 150 лв. за аборт, но мъжът ѝ да предпочита да ги изпие

Общество

ВМРО: Ромка с много деца може да иска 150 лв. за аборт, но мъжът ѝ да предпочита да ги изпие

ВМРО: Ромка с много деца може да иска 150 лв. за аборт, но мъжът ѝ да предпочита да ги изпие - Tribune.bg
Снимка:

Ромски лидер: Каракачанов насажда омраза, прави акции срещу беззащитните

Концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов за справяне с ромския проблем категорично нарушава Конституцията на България. Това заяви пред БНТ бившият депутат от ДПС и ромски лидер Александър Методиев.

Недопустимо е, това е популистка концепция, плод на предстоящите избори и противоконституционна. Конституцията не позволява такава концепция да бъде приложена за един цял етнос, който от хиляди години съществува“, заяви Методиев.

Според ВМРО обаче нарушени закони няма.

30 години в България голяма част от политиците и хората си мълчат и не назовават какъв е проблемът. Ии държавата трябва да вземе мерки - да изработи конкретна концепция и да назове проблема с името му. Тези семейства, които имат повече от две деца и нямат възможност да отглеждат... Няма възможност жената да направи аборт, защото той е 150 лв, а мъжът й няма да ги даде, а ще отиде да ги изпие в кръчмата“, заяви депутатът Юлиан Ангелов.

Според Методиев обаче, с концепцията се насажда езикова омраза, основно от страна на вицепремиера Каракачанов. Защо чак сега се повдига въпроса, те са управляващи от две години, попита Методиев.

С един замах направи наказателна акция срещу беззащитните роми, има си процедури, които трябва да се спазват - ние това искаме“, каза ромският лидер.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати