Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО сезира ЕК за закриването на полицейски управления в България

Общество

ВМРО сезира ЕК за закриването на полицейски управления в България

ВМРО сезира ЕК за закриването на полицейски управления в България - Tribune.bg
Снимка:

„ВМРО ще сезира ЕК за закриването на полицейски управления в България. Това нарушава правото на лична сигурност и охрана на европейски граждани, каквито сме ние – българите!“

Това заяви членът на Изпълнителния комитет на ВМРО доц. Милен Михов по време на протеста срещу закриването на РУП в района на Велико Търново. Доц. Михов заедно с общинския председател на Организацията в Полски Тръмбеш и председател на Инициативния комитет против закриването на РУП Светлин Гърбузанов бяха част протеста на стотиците хора, които блокираха международния път Русе – Велико Търново при село Петко Каравелово.

Имахме среща с полицаите от СФСМВР, които категорично не са съгласни с тази т.нар. реформа. Всички тук сме против. Всички мислещи разумно са против. Ето защо идва въпросът защо въпреки общественото недоволство става това безумие. Да се закриват районни полицейски управления, да се съкращават полицаи, когато тези, които дойдоха на власт, обещаваха закрила на гражданите, обрисува цялостната картина около последиците от реформата в МВР доц. Михов.

Той, като част от ръководството на ВМРО, пое ангажимент да бъдат уведомени съответните органи в ЕК чрез българските представители на Организацията в ЕП Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, които също имаха среща със синдикатите в МВР на 13 юни и обсъдиха острата нужда от единни европейски стандарти за сигурност.

Това, което става, а именно закриването на случаен принцип на РУП и то в райони с растяща етническа престъпност е посегателство срещу правото на сигурност и  защита на европейски граждани, каквито сме ние - българите, подчерта още Михов.

Той напомни, че проблемът съвсем не е само на територията на Велико Търново. В процедура по закриване  са 16 полицейски управления, от които 12 са в Северна България.

Вчера ВМРО излезе с позиция по отношение на поредното посегателство от представители на циганския етнос над униформени полицаи в Самоков. Нашата позиция е категорична, че служителите на реда трябва да имат пълните правомощия да използват жива сила и оръжие при изпълнение на служебните си задължения. Те трябва да се ползват от специална закрила от държавата, за да се върне редът в България. А закриването на полицейски управления е в противовес с нуждите на обществото и на структурите на МВР.


Топ новини

виж още
Актуална тема