Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения

Политика

ВМРО: Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения

ВМРО: Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения - Tribune.bg
Снимка:

Докато бившите коалиционни партньори в управлението се калят, цигани бият полицаи. Хайде стига!Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения! Служителите на реда трябва да са неприкосновени!

С тази позиция излиза ВМРО след поредното напълно недопустимо нападение над служители на реда от криминално проявени цигани в Самоков. От години говорим за това, че липсва държавна политика за социализирането на този етнос. Само преди дни станахме свидетели на две нападения над медици в същия този град. Къде е държавата?

Ние от ВМРО имаме дългогодишно сътрудничество със служителите на реда. Нееднократно сме провеждали и срещи с най-големия синдикат в системата - СФСМВР. На една от тези срещи, на 3 юни, по време на мълчаливия протест обсъдихме отново наболелите, а и вече ескалирали проблеми, които днес виждаме като водещи новини по медиите.

А именно – униформените служители са напълно незащитени от държавата. МВР е превърнато в репресивен орган на настоящата власт, докато правата и интересите на служителите са напълно пренебрегнати.

Припомняме и изводите от срещата:

Реформата по математически модел, без оглед на човешкия фактор и специфичните социални функции на МВР, демотивацията, ниското заплащане, липсата на електронно управление изкараха служителите в МВР на улицата. Затварянето на РУП в проблемни райони с растяща циганска престъпност е другият съществен проблем, който сегашното ръководство на МВР не отчита. Това е остър обществен казус, който съвсем скоро ще ескалира до размери, които държавата няма да може да овладее.

Ето че дойде и моментът да напомним на обществото за изготвената от настоящия почетен председател на ВМРО, тогавашен вицепремиер и министър на отбраната д-р Красимир Каракачанов и екипа на ВМРО т.нар. Циганска концепция още през 2019 г. Тя дойде в момент, след като необразовани братя цигани пребиха военнослужещ на Богоявление, защото си е позволил да им направи забележка, че нарушават обществения ред.

Толерантността на либералите, овладели държавата последните 3 години, обаче ни доведе до тук. До това да бъдат бити и унижавани лекари и полицаи от една несоциализирана маса, от която същите тези новолиберали печелят милиони чрез НПО-та, които твърдят, че работят с тях и ги „интегрират“.

Хайде стига!

Ние от ВМРО настояваме за повече права на полицаите при изпълнение на служебните им задължения. Те трябва да могат да използват оръжие и жива сила, за да защитят обществото и собственият си живот. И държавата трябва да узакони това и да стои зад тях!

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати