Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО за поредна година с инициатива за 2 юни #ПомниГероите

Общество

ВМРО за поредна година с инициатива за 2 юни #ПомниГероите

Призоваваме всички българи в Деня на Ботев да почетем забравените герои на България, заявяват патриотите

ВМРО за поредна година иска да събуди родолюбието в българите, като организира инициатива в Деня на Ботев, 2 юни. Тя е под наслов #ПомниГероите.

„Ние БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ от ВМРО призоваваме всички българи в Деня на Ботев, 2 юни, да почетем забравените герои на България.

Нека всеки родолюбив българин да поднесе цвете на паметник в своето село, квартал или град, които обикновено остават в сянка на големите чествания“. Това заявяват от ВМРО, като канят всеки българин да си направи снимка и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър с #ПомниГероите в описанието. Снимките трябва да бъдат изпратени на имейла на ВМРО [email protected], а първите участници в инициативата ще получат една от историческите книги на Красимир Каракачанов с автограф.

Ето какво още казват от ВМРО:

„За нас от ВМРО, която е продължила делото за освобождението на България и след 1878 г., е въпрос на дълг и чест да отправим към Вас призив и да отдадем заедно своята почит на загиналите наши сънародници за свободата на Родината ни.

Ето защо Ви призоваваме в Деня на Ботев всеки един от нас да положи цветя и да сведе глава пред най-близкия паметник или паметна плоча, посветени на саможертвата на нашите деди. С този жест ще покрием с цветя повече паметници и ще почетем паметта на всички, дали живота си за нашата свобода.

Призоваваме всеки българин да си направи снимка и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър с #ПомниГероите в описанието, за да покажем, че можем да бъдем заедно дори и в тези тежки размирни времена и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са отрекли себе си в името на Майка България!

Направете си снимка, публикувайте я в социалните мрежи на 2 юни. Изпратете снимките на имейла на ВМРО [email protected] Първите участници в инициативата ще получат една от историческите книги на Красимир Каракачанов с автограф, посветени на освободителното дело на ВМРО.

Следете и инициативата #ПомниГероите в регионалните структури на ВМРО.“  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още