Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Водолаз за заседналия кораб: Акцията по спасяването на кораба е неуспешна, защото е закъсняла

Общество

Водолаз за заседналия кораб: Акцията по спасяването на кораба е неуспешна, защото е закъсняла

Водолаз за заседналия кораб: Акцията по спасяването на кораба е неуспешна, защото е закъсняла - Tribune.bg
Снимка:

„Институциите се забавиха с информация и реакция.“, заяви Димитър Франгов

„Акцията по спасяването на кораба е неуспешна, защото е закъсняла. Не мисля, че избраха най-правилният момент да се опитат да дръпнат кораба“, това заяви пред БТВ Димитър Франгов – водолаз от Българска федерация по подводни спортове.

„Към 25 септември, когато Найден Недев направи кадрите и това беше първото гмуркане на хора около кораба, се видя, че плавателният съд е някъде метър над дъното с изключение на предната част, която се е заклещила в скалите. Аз видях същото нещо, когато се гмурнах същия ден“, обясни водолазът.

„При второ ми гмуркане на 26 следобед около кораба видях, че вече ролевата част е легнала долу на пясъка , което затрудни изтеглянето“, добавя Димитър Франгов.

Според него ситуация не е усложнена до такава степен, че да се изисква някакъв специален ресурс.

„Струва ми се, че първите дни от случката институциите доста се забавиха – първо с информация, и второ с реакция. В момента по никакъв начин не може да се направи каквато и да е акция. Единствено се молим североизтока да стане повече изток и вълните да станат още по-големи“, посочи водолазът.

По думите му няма голям риск за кораба, тъй като кармата му е обърната по посока на вълните, което е твърде малка площ, за да бъде изместен.

Морето днес е много бурно. Вълните достигат до 2 м, това не позволява да се направи опит за изтегляне на кораба, заседнал край Камен бряг, както и за разтоварване на товара му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети