Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Все повече се говори, че пожарът в "Пирогов" е предизвикан от цигара

Общество

Все повече се говори, че пожарът в "Пирогов" е предизвикан от цигара

Все повече се говори, че пожарът в Пирогов е предизвикан от цигара - Tribune.bg
Снимка:

Продължава разследването на причините за пожара в столичната болница "Пирогов", при който загинаха двама души, а 32-ма бяха евакуирани. МВР работи по всички версии. Според източници на БНТ в "Пирогов" все по-усилено се говори, че пожарът е предизвикан от цигара, запалена от пациент.

Ръководството призна, че единият от двамата загинали е бил пушач, но за сега отказва да направи връзка с инцидента.

От лечебното заведение са категорични, че системата за доставяне на кислород в клиниката е проверявана ежедневно и е била в изправност, а сертифицирана фирма всеки месец е осъществявала контрол.

Огънят е тръгнал от северното крило на най-старата сграда на болницата. Очаква се да започне и ремонт по отстраняване на щетите.

„В тази част на отделението нямаме много апаратура. Повечето пациенти се лекуват с лекарства, не с различни апарати, така че някакви сериозни проблеми в това отношение нямаме, нямаме засегнати апарати и апаратура. По-скоро е нарушена целостта на една стена, тя е почти съборена. Почти унищожена е една стая, съседните са с доста щети. Важно е да уточним, че нито един от евакуираните пациенти днес няма оплаквания или проблеми, свързани с пожара“, съобщи Проф. Николай Габровски, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема