Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За 4 дни: 2 000 коли са засечени с над 60 км/ч по бул. „Черни връх“ към „Джеймс Баучер“

Общество

За 4 дни: 2 000 коли са засечени с над 60 км/ч по бул. „Черни връх“ към „Джеймс Баучер“

За 4 дни: 2 000 коли са засечени с над 60 км/ч по бул. Черни връх към Джеймс Баучер - Tribune.bg
Снимка:

Само за четири денонощия по столичния бул. „Черни връх“, в посоката на движение „нагоре“ към бул. „Джеймс Баучер“, при ограничение 50 км/ч са засечени над четири хиляди автомобила, движещи със скорост между 50 - 60 км/ч., но сериозният проблем е, че наред с тях още около две хиляди са нарушителите със скорост над 60 км/ч. Това написа председателят на Столичния общински съвет  Георги Георгиев във фейсбук страницата си.

„Рекордьорът“ е преминал със 135 км/ч. в 1:00 след полунощ. Има отчетени 73 нарушители, движещи се с над 90 км/ч. на този участък. В посока „надолу“, към бул. „Арсеналски“, над 1000 автомобила се движат със скорост над 60 км/ч. Това се случва от 1-ви до 4 септември - в дните, в които немалка част от гражданите все още са във ваканция, посочва Георгиев.

„Поставихме табла за измерване на скорост на бул. „Черни връх“, които показват веднага скоростта на автомобила, а всички данни (с разбивка за часовия диапазон и булевардите с най-много нарушения) изпращаме всяка седмица на Пътна полиция, за да организират по-добре контрола и да им помогнем да насочат екипите си към най-проблемните места в София“, информира председателят на СОС.

Той изразява съжаление, че към момента, съгласно действащата нормативна уредба, Столичната община не може да налага санкции на нарушителите, движещи се с превишена скорост.

„Продължаваме да настояваме МВР спешно да закупи и монтира стационарни камери на големите булеварди в София и да организира хайки за спиране на „гонките“, които тормозят гражданите от различни квартали“, отбелязва Георги Георгиев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети