Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СОС: Необходими са съвместни действия с държавата за оздравяване на „Топлофикация“

Общество

СОС: Необходими са съвместни действия с държавата за оздравяване на „Топлофикация“

СОС: Необходими са съвместни действия с държавата за оздравяване на Топлофикация - Tribune.bg
Снимка:

На първата среща на междуведомствената работна група са обсъдили вариантите за оздравяването на „Топлофикация София“ ЕАД, съобщиха от Столичния общински съвет.

Представители на Председателския съвет към СОС, начело с шефа на градския парламент Георги Георгиев, заместник-председателят на СОС Борислав Иванов, лидерите на политическите групи в съвета ГЕРБ, БСП и ДБ – Диян Стаматов, Иван Таков и Грети Стефанова, както и зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов разговаряха със служебния министър на енергетиката Росен Христов и представители на БЕХ за необходимостта от съвместни действия между държавата и общината за излизане от кризисното състояние на дружеството, вследствие рекордното повишените цени на природния газ и натрупващият се всеки месец дефицит.

Представителите на СОС са били запознати с предложенията на министър Христов за това как ще продължи нормалното функциониране на най-голямото топлинно дружество в страната.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев коментира, че очаква конкретни ангажименти от страна на държавата за осигуряване на необходимия природен газ, но и полагане на усилия цената на топлинната енергия да не е в ущърб на над 1 млн. софиянци, които са ползватели на услугите на „Топлофикация София“.

На срещата е било потвърдено, че Министерството на енергетиката възприема подхода на Столичната община за модернизация на дружеството чрез привличане на външен инвеститор и изграждане на нови мощности.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати