Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Марк Жирардели представи документи, че е мажоритарен собственик на Юлен

Общество

Марк Жирардели представи документи, че е мажоритарен собственик на Юлен

Марк Жирардели представи документи, че е мажоритарен собственик на Юлен - Tribune.bg
Снимка:

За развитието на ски зона Банско: Трима министри се срещнаха с Марк Жирардели

Министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на икономиката Емил Караниколов се срещнаха с Марк Жирардели в Министерството на околната среда и водите във връзка с развитието на ски зона Банско. Това съобщиха от МОСВ.

Марк Жирардели беше придружен от адвокатите на „Юлен“ АД. На срещата бяха обсъдени концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта.

Министър Димов обясни на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен“ АД, за което е упълномощен от Министерския съвет. С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение. Беше обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство.

На срещата беше поставен въпросът за собствеността на „Юлен“ АД. Във връзка с обществения интерес и в името на развитието на курорта Банско, Марк Жирардели представи пред министрите оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Той каза, че е упълномощил мениджмънта на „Юлен“ АД да водят преговори по поставените теми и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

Всички участници в срещата категорично заявиха, че зимният туризъм има бъдеще в България и трябва да се развива.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Митко Жирардели е човек с опит и със сигурност ще даде добри и работещи идеи как да се развие Банско. Все пак авторитет като него знае какво е нужно.
17.12.2018 17:57 / Отговор
Виктор Евалата Марк! Кефя му се страшно и знам, че разбира нещата. Да го слушат! Със сигурност знае повече от онея кратуни зелените. Дето са пак ще скочат, сто про, ама вече са смешни.
17.12.2018 19:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети