Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Задължително с маски на закрито в София за следващите 2 седмици

Общество

Задължително с маски на закрито в София за следващите 2 седмици

Задължително с маски на закрито в София за следващите 2 седмици - Tribune.bg
Снимка:

От днес – 4 август на територията на София влязоха в сила  противоепидемични мерки, които да забавят разпространението на COVID случаите. Според издадената заповед на СРЗИ противоепидемичните мерки ще са в сила до 19 август, включително. Първоначално заповедта предвиждаше срок до 30 август, но той беше коригиран заради динамичната обстановка от новото ръководство на Министерство на здравеопазването. Маските отново са задължителни за обществените пространства на закрито, но с някои изключения.

Противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6-годишна възраст.

По отношение на големите търговски обекти, тип мол, гражданите следва да носят предпазни маски за лице при посещение на отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части.

Носенето на предпазни маски е задължително и в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, транспортните средства за обществен превоз, железопътни гари, автогари, летище София, метростанции.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати