Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зам.-министърът на икономиката: Отделени са над 10 млн. лв. за неотложните нужди за бедствието в Карловско

Общество

Зам.-министърът на икономиката: Отделени са над 10 млн. лв. за неотложните нужди за бедствието в Карловско

Зам.-министърът на икономиката: Отделени са над 10 млн. лв. за неотложните нужди за бедствието в Карловско - Tribune.bg
Снимка:

От днес започва и изплащането на помощите на хората в пострадалите от наводненията села, размерът на еднократната помощ е 375 лева

„Важно да стигнем до първопричината за бедствието в Карловско, за да не се налага да се инвестират средства във възстановяването на последвалите щети и най-вече – да се избегнат човешки жертви. Сезирани са всички органи, които имат отношение по темата – МВР, Министерство на земеделието, РИОСВ, прокуратурата. Това заяви пред БНТ заместник-министърът на икономиката Димитър Данчев.

По думите му към момента е установено, че не е имало незаконна сеч.

„Хората, които са били на място, са видели, че огромната част от дърветата, довлечени по време на бедствието, са изкоренени. Което показва, че не са отсечени. Но предвид огромните щети и тежките последствия – ще съберем пълната информация от горските стопанства, МВР и другите контролни органи за това дали е имало в миналото незаконна сеч“, отбеляза Данчев.

Той допълни, че на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС е взето решение да се отделят повече средства за извършване на превантивни дейности.

„За бедствието в Карловско са заделени над 10 млн. лв., които по предварителни разчети ще покрият най-необходимите и неотложни разходи. Само разходите за пълното възстановяване на бедствието са около 80 млн., колкото е приблизително целият бюджет на комисията за цяла година. От днес започва и изплащането на помощите на хората в пострадалите от наводненията села, размерът на еднократната помощ е 375 лева и тя ще бъде изплатена навреме“, каза още той.

От днес започват работа на място и 100 човека, наети от Агенцията по заетостта, както и още 120 военни. Те започват да помагат на населението в трите най-пострадали села – Слатина, Богдан и Каравелово.


Етикети обезщетения
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети