Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зам.-министърът на здравеопазването: Правим максималното въпросът с ТЕЛК-овете да се реши до края на месеца

Общество

Зам.-министърът на здравеопазването: Правим максималното въпросът с ТЕЛК-овете да се реши до края на месеца

Зам.-министърът на здравеопазването: Правим максималното въпросът с ТЕЛК-овете да се реши до края на месеца - Tribune.bg
Снимка:

Предложените промени в Наредбата за медицинска експертиза са предложени още миналата година. Те са обсъдени от експерти. Предложени са на Националния съвет на хората с увреждания, където са приети, както и на Националния съвет по тристранно сътрудничество. Това каза заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов пред протестиращите хора с увреждания, предаде Агенция „Фокус“.

Хора с увреждания настояват за по-кратки срокове за издаване на решения от ТЕЛК

„След обнародването им на сайта за публична достъпност има постъпили много предложения. Те се обработват максимално бързо и някъде хипотетично в края на този месец или началото на следващия, ще бъдат предложени“, допълни Томов.

Настоящият екип на Министерство на здравеопазването внесе именно тези изменения, които са към хората, заяви още д-р Томов.

„Това се случва за първи път и тези четири изменения ще допринесат много именно за хората“.

Д-р Томов се обърна към протестиращите хора с увреждания с думите: „Разбирам ви напълно. Именно този екип на Министерство на здравеопазването беше този, който внесе, който изработи тези 4 предложения, които бяха одобрени от Националния съвет на хората с увреждания и максимално бързо, тъй като са постъпили изключително много препоръки в хода на общественото обсъждане, но има технологично време и вие добре знаете, че трябва да измине това време, да се произнесат експертите. Ще се постараем лично ние до края на този месец или началото на другия, това да се случи.“


 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати