Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започна предаването на изборните документи в цялата страна

Общество

Започна предаването на изборните документи в цялата страна

Започна предаването на изборните документи в цялата страна - Tribune.bg
Снимка:

Започна предаването на изборните документи в страната. В София тази година протоколите от секционните избирателни комисии се събират в НДК. Процесът е организиран така, че да няма струпване на хора.

В Област Стара Загора избирателната активност е 37%. Там също вече започна предаването на изборните книжа. Първи традиционно това направиха от избирателната секция в затвора. Обстановката е спокойна.

Изборният процес в Старозагорско започна с развалена машина. 37% е избирателната активност в областта.

Няма струпване на хора при предаването на изборните книжа. Но все още се очакват големите секции от Казанлък, съобщава Нова телевизия.

Край на изборния ден в Сливенска област беше обявен в 20.20 часа, посочи БНР. Първите протоколи вече са приети от РИК. Те са от подвижната секция и военна болница.

В спортна зала „Васил Левски“ продължава приема на изборните протоколи от секциите в Сливен.

По-късно се очакват да пристигнат секциите от малките населени места в общината и другите три общини в областта Нова Загора, Твърдица и Котел.

В изборния ден не са допуснати нарушения на обществения ред, съобщиха от полицията.

Към 20:20 часа изборният процес във всички секции на територията на област Смолян също приключи. Няма данни за възникнали сериозни инциденти възпрепятстващи изборния процес.

Областна дирекция на МВР – Смолян е създала необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите до РИК.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“, след подадени искания от граждани, издадоха общо 28 удостоверения за гласуване.

Изборният ден в област Благоевград приключи с 37,19 процента избирателна активност, каза на брифинг председателят на Районна избирателна комисия (РИК) – Благоевград Елизабета Дерменджиева. Тя посочи, че това не са окончателни данни, но дават представа за активността на гласоподавателите на областта.

Изборният ден в Благоевградско приключи с минимална разлика в избирателната активност, спрямо парламентарните избори, проведени на 14 ноември 2021 г. Преди близо година за народни представители в Първи МИР – Благоевград са гласували 37,08 процента от имащите право на глас, което е с 0,11 процента по-ниска избирателна активност, спрямо данните от днешния вот към 20:00 часа.

След 20:00 часа започна и предаването на изборните книжа и протоколи от секционните избирателни комисии в спортна зала „Диана“ в Ямбол.

Няма все още обобщени данни за окончателната избирателна активност в 31-ви Ямболски избирателен район, каза още председателят на РИК. Право на вот в днешните избори имаха 106 900 души в областта.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати