Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Започва спешен ремонт на пречиствателната станция в Перник

Общество

Започва спешен ремонт на пречиствателната станция в Перник

Започва спешен ремонт на пречиствателната станция в Перник - Tribune.bg
Снимка:

В града протестират и се молят за дъжд

Започва спешен ремонт на станция в Перник. В момента тя не е способна да пречиства мътната вода от язовир „Студена”, съобщиха министрите Николай Нанков и Емил Караниколов, цитирани от БТВ. Освен това през следващите дни започва строежът на нов магистрален водопровод, по който ще са монтирани датчици, за да се избегне кражба на вода.

За овладяване на кризата в Перник са командировани министри и началници на различни институции, които имат отношение по водната инфраструктура.

Междувременно в града се провежда протестно шествие и молебен за дъжд и сняг. Освен това перничани настояват за разкриване и наказване на виновниците за безводието в града.

Миньорският град е на воден режим от 18 ноември. Заради драстичното намаляване на водата в язовир „Студена” и доближаването до мъртвия му обем, на 21 декември в Перник бе обявено бедствено положение. От вчера режимът е удължен с още 30 дни.

На последното заседание на Министерски съвет за годината премиерът Бойко Борисов поиска всички ВиК дружества да преминат към едно общо държавно.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети