Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно

Политика

Борисов: Да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно

Борисов: Да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно - Tribune.bg
Снимка:

Трябва да има възмездие за водната криза в Перник, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов предлага да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно дружество. Идеята е по-добре да се контролира инфраструктурата, да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа. Борисов коментира водната криза в Перник.

„На Караниколов съм му разпоредил да седи в Перник. Минералната водата, която сме договорили с различни фирми, да се разпределя. Където е необходимо да се изпомпва водата. Там да седи с Терзийски", коментира Борисов липсата на икономическия министър Емил Караниколов на извънредното заседание, което се проведе днес в Министерския съвет.

В Перник са и главният секретар на МВР Ивайло Иванов,както и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски.

Борисов обясни, че тръбите са в „безобразно състояние, от 1950 година“.

„Ще опънем нов магистрален водопровод, кърпим го, но в момента, в който влезе налягането и ги пробива. До този - нов магистрален водопровод, държавната компания да отиде там, максимално бързо да опънем нов водопровод", заяви Борисов, цитиран от ПИК.

"Ще помогнем на града, въпросът е да се ползва всеки час, не ден, за да може да се успокоят хората", обеща премиерът на перничани.

"Надявам се МВР да изясни тези въпроси и да ги предаде на прокурорите, да има възмездие за тези, които са взимали заплата и не са правили нищо", каза още премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати