Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заради скъсан водопровод 8 населени места в Гърмен остават без вода

Общество

Заради скъсан водопровод 8 населени места в Гърмен остават без вода

Заради скъсан водопровод 8 населени места в Гърмен остават без вода - Tribune.bg
Снимка:

Заради скъсан водопровод 8 населени места в Гърмен остават без вода, съобщи за БНТ кметът на община Гърмен Феим Иса. В  Огняново продължава да вали много силен дъжд и нивото на река Канина, която вчера е заляла няколко хотела е критично високо.

„Основната причина е скъсаният главен водопровод от река Тувча, който захранва осем населени места от община Гърмен. В момента те са без вода и това е изключително притеснително, защото може да се наложи отново да затваряме детски градини и училища“, уточни кметът. Той очаква помощ от държавата, а община Гърмен няма необходимите ресурси и техника, тъй като  водопроводът минава през няколко общини.

Почти всички хотели в Огняново са пострадали заради покачването на нивото на р. Канина. Има съборени мостове, паднали подпорни стени, прекъснат път и наводнени къщи на територията на общината.

„Това продължаваше цяла нощ. Единственото, което можех да направя, беше да работя и почистя калта. Едно от първите лица, които срещнах, беше кметът. Той и доброволци помагаха, но за съжаление хотелът е извън строй. Хората си тръгнаха, имаше и плуващи коли“, споделя Никола Панчев, който е собственик на най-пострадалия хотел.

Ако водопроводът не бъде оправен, всички хотели в Огняново ще останат затворени.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Гърмен, без вода
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети