Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Засега не се налага грипна ваканция в София

Общество

Засега не се налага грипна ваканция в София

Засега не се налага грипна ваканция в София - Tribune.bg
Снимка:

На този етап няма основание да се налага грипна ваканция в столицата. В последните няколко седмици заболеваемостта е идентична и показателите не са достатъчни за въвеждане на ограничителни мерки, съобщиха за bTV от Столичната регионална инспекция.

Въпросите за нивата на обща заболеваемост по области са от компетенциите на Министерство на здравеопазването, а МОН събира данни за заболеваемостта в училищата по области.

При достигане на 30-процентна заболеваемост на учениците в цялата страна може да се обявят неучебни дни със заповед на министъра на образованието и науката.

Решение може да се вземе и на регионално ниво. В този случай то е на РЗИ.

„Водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на местно ниво ще се прецени ситуацията и ще се избере коя от формите на организация на учебния процес да се приложи”, информират от МОН.

Според Наредба №10 за организация на дейностите в училищното образование, когато поради извънредни обстоятелства присъственият образователен процес в училището е преустановен, обучението на учениците се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда.

Когато поради извънредни обстоятелства присъственият образователен процес в училището е преустановен само за една или повече определени паралелки, след заповед на директора на училището обучението на учениците в нея се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ваканция, грип
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати