Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заведенията: Безумие е ДАНС да изисква от нас „План за борба с тероризма“

Общество

Заведенията: Безумие е ДАНС да изисква от нас „План за борба с тероризма“

Заведенията: Безумие е ДАНС да изисква от нас План за борба с тероризма - Tribune.bg
Снимка:

Стартиралите проверки за наличието на „Планове за антитероризъм“ от страна на ДАНС са възмутителни. Това се казва в позиция на  Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

„Не стига, че сме притиснати до ъгъла и едвам оцеляваме, а сега ни гонят и за антитерористични планове, които, видите ли, ние сами трябвало да съставим?! Нито сме терористи, макар че вече започваме да имаме съмнение дали не ни считат за такива, нито антитерористи. Откъде-накъде заведенията трябва да съставят план за борба с тероризма, с каква компетенция да го направят, че и да бъдат проверявани дали има такъв и дали го изпълняват?“, питат от заведенията и продължават.

„Считаме това за пълно безумие и нарушение на гражданските ни права. Държавата трябва да се опитва да помага на малкия и среден бизнес, а не да го мачка със странна нормативна уредба, която му вменява дори задължения да се бори с тероризма. Не е ОК и ние не сме съгласни с тази недомислица, която за съжаление не е единственият пример за приети безумни и ненужни нормативни актове, затрудняващи, а в някои случаи дори и спиращи работния процес в обектите. Очакваме от отговорните институции да се самосезират и да потърсят диалог с представителите на бранша, за да можем да поправим заедно нередностите!“ , призовават от БАЗ и СЗБ.

Позицията на браншовите организации завърша с думите, че те подкрепят борбата с тероризма, но не смятат, че трябва да им се вменяват задължения, за да бъдат водещи в нея.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати