Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравно министерство планира томбола за ваксинирани

Общество

Здравно министерство планира томбола за ваксинирани

Здравно министерство планира томбола за ваксинирани - Tribune.bg
Снимка:

Министерство на здравеопазването планира да организира томбола за ваксинирани. Това обяви пред НОВА служебният министър на туризма Стела Балтова. Тя подчерта, че в момента не се обмисля въвеждането на ваучери срещу ваксинация.

Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, обясни тя.

Според нея, ако няма убедеността, че с ваксината ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, надали томболата ще помогне с повишаване на процента на ваксинирани.

Балтова увери, че ще продължи да действа мярката 60/40 за туристическия бранш, но вече с нов дизайн. По думите ѝ ще се подпомагат и екскурзоводите.

Припомняме, че от бранша няколко пъти излизаха на протести срещу по думите им „бездействието на министерството“ и дори поискаха оставката на Балтова. Според тях въпреки срещите с ресорния министър все още не са получили обезщетенията си. Те определиха новите условия, по които трябва да получат неусвоените 16,5 млн.лева като абсурдни.

По думите на Балтова в понеделник ще се проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени средства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети