Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зоната за шейни на хижа „Алеко“ отвори врати

Общество

Зоната за шейни на хижа „Алеко“ отвори врати

Съоръжението ще работи по време на ученическата ваканция, а след това всеки уикенд при подходящи метео условия

Шейни зоната до хижа  „Алеко“ на Витоша вече е с достатъчно сняг и е обработена, което позволи днес да бъде открита, за да работи по време на ученическата ваканция до неделя. Това съобщиха от Столичен общински съвет.

След това съоръжението, което бе пуснато преди 2 години по инициатива на „София – европейска столица на спорта“ ще е отворено през цялата зима всеки уикенд от петък до неделя при подходящи метео условия.

Зоната се намира в непосредствена близост над хижа „Алеко“, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране.

Пътека към шейни зоната до хижа Алеко на ВитошаПътека към шейни зоната до хижа Алеко на Витоша

Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания: викторини с много награди, конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали. Заявки и подробна информация - на тел. 0887306813.

Столичен общински съветСтоличен общински съвет

Шейни-зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини.

Столичен общински съветСтоличен общински съвет

„София – европейска столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата, като детайлна информация ще намерите в сайта и във Фейсбука на инициативата.

Ако искате да осигурите снежни усмивки за децата – шейни-зоната на Витоша е точното място – през ваканцията и през цялата зима.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети