Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Варна
  4. Бедственото положение във Варна остава в сила

Общини

Бедственото положение във Варна остава в сила

Бедственото положение във Варна остава в сила - Tribune.bg
Снимка:

От днес учениците отново имат присъствена форма на обучение, с изключение на 4 училища

Бедственото положение във Варна остава в сила, съобщиха късно снощи от пресцентъра на общината. Продължават аварийно-възстановителните дейности, разчистват се паднали клони и дървета. От антикризисният щаб уточниха, че са необходими повече хора и специализирана техника за отстраняване на щетите в най-пострадалия район на града - Приморски.

От днес учениците във Варна отново ще имат присъствена форма на обучение, с изключение на 4 училища, които са пострадали от стихията и ще бъдат ремонтирани.

5 села в Шуменска област са още без електричество след бурята, която пречупи електрически стълбове и скъса проводници. Днес продължават ремонтите по електропреносната мрежа, предава БНТ. Очаква се в следващите часове ток да има в селата Тодор Икономово, Векилски, Пет могили, Каравелово и Красен дол. След пълното отстраняване на авариите по електропреносната мрежа ще се възстанови и подаването на вода. Бедственото положение, обявено в неделя за 5 засегнати общини в областта, все още остава в сила.

в Нови пазар 90% от хората имат ток и вода. Възстановени са доставките по магазините. Това заяви кметът Георги Георгиев. 

"Лошите метеорологични условия от 18 ноември наложиха обявяването на бедствено положение в общината. Силната буря беше съборила стълбове, далекопроводи и нарушила ключови елементи от електрическата инфраструктура. На заседанието, което свикахме на следващия ден, създадохме една добра организация, която ефективно отстрани щетите след бедствието. Осигурихме алтернативни източници на електричество, помогнахме на бедстващите хора", каза още Георгиев.

Той обясни, че не са били подготвени за такова събитие, но са имали добра организация и адекватна реакция.

 
Последвайте ни в Google News

 

Етикети Варна, буря, ток

Още новини от Варна

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати