Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. Безплатно паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в София за Гергьовден

Общини

Безплатно паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в София за Гергьовден

Безплатно паркиране в синя и зелена зона в София за Гергьовден - Tribune.bg
Снимка:

Зоните за платено паркиране в столицата няма да работят по време на празничните дни, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Столичани ще могат да паркират безплатно на 6, 7 и 8 май –събота, неделя и понеделник.

Националната служба за охрана предприема мерки за сигурност в София на 6 май – Денят на храбростта и празник на Българската армия.

От 10.00 ч. на пл. „Княз Александър I“ в столицата ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, след което ще се проведе тържествен парад.

Достъп на гражданите до зоната на събитието ще бъде осигуряван от 8.30 часа през пет пункта за проверка. Те ще са на ул. „Съборна“ и ул. „Княз Александър I“; на ул. „Съборна“ и ул. „Леге“; на ул. „Дякон Игнатий“ и ул. „Аксаков“ (срещу Българската банка за развитие); на югозападния ъгъл на сградата на Народното събрание (откъм пл. „Независимост“); на ул. „Георги Бенковски“ и бул. „Цар Освободител“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и опасни вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 8.30 до 12.30 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в радиус от 1000 м около зоната за сигурност.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати