Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. Илко Стоянов: Успяхме да изградим салона на НХГ, предстои изграждането на още три и реновиране на училищните басейни

Общини

Илко Стоянов: Успяхме да изградим салона на НХГ, предстои изграждането на още три и реновиране на училищните басейни

Илко Стоянов: Успяхме да изградим салона на НХГ, предстои изграждането на още три и реновиране на училищните басейни - Tribune.bg

"По време на частичния ми мандат успяхме да спасим и реализираме още един забавен от предишни ръководства проект - салонът на Националната хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий", каза независимият кандидат за кмет Илко Стоянов. 

"След многобройни неуспешни възлагания на обществени поръчки за изпълнение на строителството на салона, по време на мандата на г-н  Румен Томов през 2021-а година поръчката печели фирма "Монолитстрой-Чорбаджийски, Байкушев" ООД. 
След повече от половин година, фирмата отказва да сключи договор и възпрепятства изпълнението на обекта, който е финансиран с европейски средства. Заради тяхното забавяне имаше и реален риск Общината да изгуби целия проект", разказа още Стоянов.
 
 
"В крайна сметка, още миналата година бе сключен договор с нов изпълнител, който изгради обекта успешно. Тази седмица беше разписан Акт 15 и веднага след изборите, учениците ще могат да ползват нова и съвременна база за спорт и други мероприятия!Предстои изграждането на още три салона и площадки. Всички налични басейни в училищата ще бъдат реновирани, за да подпомогнем и плувните клубове в града! Заедно ще продължим да подобряваме училищната среда за нашите деца!", категоричен бе той.
 

Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати