Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Надежда, София
  4. Инж. Димитър Димов: Гордея се, че в 153-то СУ преподават олимпийски, световни и европейски шампиони - (ВИДЕО)

Общини

Инж. Димитър Димов: Гордея се, че в 153-то СУ преподават олимпийски, световни и европейски шампиони - (ВИДЕО)

Инж. Димитър Димов: Гордея се, че в 153-то СУ преподават олимпийски, световни и европейски шампиони - (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„За мен приоритет са образованието и спорта и аз съм го казвал и показвал нееднократно“. Това каза в интервю във Фейсбук през жерналиста Ники Кънчев досегашния кмет на р-н „Надежда“ инж. Димитър Димов. Той е кандидат за следващ мандат.

„Една от големите ми гордости е 153 СУ – т.нар. спортно училище. Там педагог е олимпийската ни шампионка Стойка Кръстева. Аз съм член на УС на ОСК „Локомотив“. Преди 10 години се хванахме, тогава спортуваха 450 деца, сега  вече са около 1600 картотекирани“, разказа Димов.

„Тогава с помощта на ПП ГЕРБ и тогавашните министри на образованието и на спорта, успяхме да направим 153-то спортно училище. С помощта на голямо дарение изградихме общежития на територията на училището, с което вече можем да привличаме деца и от страната“, похвали се кмета на „Надежда“.

Той разказа, че за последните две години, освен Стойка Кръстева, при тях преподават и световен шампион по художествена гимнастика, както и  бронзови медалисти от световни от европейски първенства в джудото, бокса  и в други спортове.

„“Аз съм локомотивец по призвание. Баща ми ме направи локомотивец. Фен съм на „Локомотив“ София от дете и се радвам, че отборът е в А група  и се движи добре. И училището се развива добре“, уточни още Димитър Димов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Димитър Димов

Още новини от Надежда, София

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати