Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Варна
  4. Класация на UniRank за 2023 г.: МУ-Варна е на първо място сред медицинските университети у нас

Общини

Класация на UniRank за 2023 г.: МУ-Варна е на първо място сред медицинските университети у нас

Класация на UniRank за 2023 г.: МУ-Варна е на първо място сред медицинските университети у нас - Tribune.bg
Снимка:

За поредна година МУ-Варна е лидер сред медицинските университети у нас и попада в топ 10 на най-престижните висши учебни заведения в страната според водещата световна независима платформа за висше образование UniRank, съобщават от учебното заведение. Класирането е според валидни и безпристрастни уеб показатели от независими източници, а не на базата на данни, предоставени от самите университети.

UniRank подрежда висшите учебни заведения в България по рейтинг като отчита акредитация, предлагане на бакалавърски, магистърски и докторски степени на обучение, видимост в онлайн пространството, високи постижения, международен авторитет и доверие в образователната институция.

Челната позиция на МУ-Варна показва, че студентите са оценили качеството на обучение, модерната и високотехнологична среда, достъпът до най-добрите световни информационни бази за данни и преподавателите в Университета.

През тази година в МУ-Варна се обучават повече от 6200 студенти от над 50 държави. Броят на чужденците е близо 1900. Университетът е предпочитано място за обучение по медицина и дентална медицина на студенти от Германия, Великобритания, Индия, Ирландия, САЩ, Канада, Швейцария и др.

UniRank търси и намира информация за отзиви и класации на близо 14 хиляди държавни университети и колежи в повече от 200 страни. Платформата има за цел да представи неакадемична класация и да отговори на въпроса кои са най-популярните университети в света.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Варна, класация

Още новини от Варна

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети