Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. Кметът на Благоевград обвини областния управител, че иска да попречи на индустриалната зона

Общини

Кметът на Благоевград обвини областния управител, че иска да попречи на индустриалната зона

Областният управител на Благоевград Стоян Христов е върнал решение на общинския съвет за смяна на предназначение на земеделски земи на мястото, където трябва да бъде построена индустриална зона. Това съобщи благоевградският кмет Илко Стоянов.

С това действие се блокира възможността да се кандидатства по процедурата и ще бъдат изпуснати всички срокове, предупреди градоначалникът.

Мотивът бил, че избраното място е земеделска земя – точно това, което решението цели да промени.

„Все си мислех, че областният управител ще прояви здрав разум, ще надмогне егото си и политическите интереси на кръговете около него, още повече, когато се отнася за интересите на Благоевград за поне 50 години напред. Смесват се политика с интересите на общината. Това за мен е война срещу общината, книжен тероризъм със силата на закона“, каза Илко Стоянов.

Според него, с областният управител се води битка за всяко нещо. Заподозря и, че сегашният областен, който минава за близък на предишния, работи в интерес на предшественика си – понастоящем зам.-министър на регионалното развитие. Николай Шушков в момента е заместник на Иван Шишков, а кметът Стоянов намекна, че очаква да играе срещу него на местните избори наесен.

„Това е назначаван човек и трябва да се носи отговорност за него. Бивш консомолски секретар и ние трябва да водим битка за всяко нещо. Озверели. И това идва отгоре, но изборите са си избори“, каза кметът.

Междувременно Илко Стоянов твърди, че към него непрекъснато се обръщали инвеститори със запитвания за различни проекти, за които индустриалният парк бил от фундаментална важност.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати