Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. Кметът на Благоевград освободи четирима работници от ОП „Озеленяване“ заради незаконен дърводобив

Общини

Кметът на Благоевград освободи четирима работници от ОП „Озеленяване“ заради незаконен дърводобив

Кметът на Благоевград освободи четирима работници от ОП Озеленяване заради незаконен дърводобив - Tribune.bg
Снимка:

Работниците били хванати с приготвени чували с дървесина, която била от чистенето на река Благоевградска Бистрица

Кметът на Благоевград Илко Стоянов освободи четирима служители от общинско предприятие „Озеленяване“ заради извършване на незаконен дърводобив, съобщиха от пресцентъра на общината. Работниците, които са били ангажирани с почистване на река Благоевградска Бистрица от саморасла растителност, са заловени в момент на опаковане на дървесина, отсечена от общинска площ, различна от възложения им за работа обект.

Установено е, че освободените служители са приготвили чували с дървения материал, които да бъдат извозени към домовете им.

При констатиране на нарушението ръководството на ОП „Озеленяване“ е сезирало органите на реда, пред които извършителите са направили самопризнания.

„Въпреки отличните резултати от дейността на общинското предприятие, в това число и самото почистване на реката, за което им благодаря, съм категоричен, че правила има и те са за всички. Няма да допусна подобни действия“, коментира кметът Стоянов.

Припомняме, че в момента тече вторият етап от почистване на р. Благоевградска Бистрица, с цел превенция на наводнения при обилни валежи.

Отстранява се растителност по протежение на 6 км. от водното корито, процес, който не е извършван от години на територията на общината.

Събраната дървесина се складира на база на Община Благоевград, а материалът ще послужи за отопляване на детски заведения в села, които използват печки на дърва, ще бъдат подпомогнати и уязвими групи хора.


Още новини от Благоевград

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети