Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Ловеч
  4. Кметът на Ловеч и президентът на БФВ Любо Ганев разширяват хоризонта пред волейбола в града

Общини

Кметът на Ловеч и президентът на БФВ Любо Ганев разширяват хоризонта пред волейбола в града

Кметът на Ловеч и президентът на БФВ Любо Ганев разширяват хоризонта пред волейбола в града - Tribune.bg
Снимка:

Работна среща между кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и президентът на Българска федерация волейбол (БФВ) Любомир Ганев се проведе в общината на 13 март. В разговора бяха очертани перспективите пред волейбола в града. Стана ясно, че през следващата учебна година треньорите ще могат да посетят часове по физическо възпитания  в основните училища и да потърсят подходящи за този спорт деца. Проектът е на федерацията, прави се за първи път и цели да обхване колкото може повече деца. С тази задача от началото на годината Любо Ганев е посетил вече към 25 училища в страната.

„Искаме да инвестираме в детско-юношеския спорт, да разширим хоризонта пред волейбола. Освен това се стремим да изграждаме клубове, по-близки в географски план, за да могат да си гостуват“, сподели Любо Ганев.

Във федерацията членуват 122 клуба, имат активен спортен календар. Например през следващия уикенд, на 17 - 19 март, на Перелик в Родопите ще се състои първото Балканско първенство по снежен волейбол, съобщи Любо Ганев.

Идеята получи пълна подкрепа от кмета на общината. „Залата на Езиковата гимназия е чудесна за този спорт, сега разширяваме и училището“, подчерта кметът Корнелия Маринова. В разговора участваха още ресорният заместник-кмет Венцислав Христов и Йордан Василев от Волейболен клуб „Осъм“ – Ловеч. Състезателите играят вече трети сезон и са пълноправен член на БФВ.  Провеждат се редовни тренировки от понеделник до петък в четири различни възрастови групи с официално картотекирани, регистрирани и трениращи състезатели, които са около 60 - 65. Постепенно се изграждат волейболните традиции в Ловеч, събира се публика от фенове, съобщи Йордан Василев. „Ние приканваме всички деца и младежи и техните родители  да посещават клуба, ако искат да се включат в този прекрасен спорт,  който възпитава в отборен дух и отговорност, дисциплина, колективност, взаимопомощ и уважение“, каза Йордан Василев.

 

Община ЛовечОбщина Ловеч


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Ловеч

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати