Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Ловеч
  4. Кметът на Ловеч с поздравителен адрес до новия кмет на Колашин, Черна гора

Общини

Кметът на Ловеч с поздравителен адрес до новия кмет на Колашин, Черна гора

Кметът на Ловеч с поздравителен адрес до новия кмет на Колашин, Черна гора - Tribune.bg
Снимка:

Поздравления до Марта Шчепанович, новият кмет на гр. Колашин, Черна гора, изпрати кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

В писмото се казва:

„Приемете моите сърдечни поздравления по повод поемането на новия пост - кмет на гр. Колашин. Като ръководители на побратимени градове ние имаме шанса да работим съвместно за благото на нашите граждани, а като дами сме длъжни да го правим вдъхновено и красиво. Уверявам Ви, че Колашин е сред важните за нас градове, което се доказва и от разменените фотоизложби, концерти и официални контакти.“

Кметът на Ловеч изразява увереност, че ще бъде отворена нова страница в развитието на двустранните отношения.

Ловеч и Колашин са побратимени градове от 14 юли 2019 год. Тогава се подписва споразумение за сътрудничество в областта на икономиката, търговията и културата. Така подпомагането на развитието и засилването на контактите между двата града е официално легитимирано. Последваха редица събития, като съвместна фото-изложба на тема „Градовете разказват“, двустранно гостуване на танцови и музикални състави, гостуване на делегации.

Сега Ловеч очаква пристигането на един художник от Колашин, който ще участва в пленера „Дувари“. Освен български творци за пленера Община Ловеч е поканила и по един чуждестранен гост от побратимените градове. Пленерът е плануван за периода от 18 до 22 август 2022 г.


 

Автор

Още новини от Ловеч

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети