Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Ловеч
  4. Кметът на община Ловеч със съболезнования по повод кончината на актрисата Слава Георгиева

Общини

Кметът на община Ловеч със съболезнования по повод кончината на актрисата Слава Георгиева

Кметът на община Ловеч със съболезнования по повод кончината на актрисата Слава Георгиева - Tribune.bg
Снимка:

Съболезнования до близките, приятелите и колегите изказаха на 28 юли 2022 г.  кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на ОбС  в Ловеч Петър Цолов по повод  кончината на актрисата Слава Георгиева (69 г.). В този труден момент изразяваме съчувствие и споделяме тъгата на всички, които познаваха и ценява таланта на Слава, каза  кметът на Ловеч.

Погребението ще бъде в град Царево, област Бургас, на 29 юли, от 11.00 часа.

Актрисата Славка Цветанова Георгиева е „Заслужил гражданин на Ловеч“. Званието бе официално обявено по време на Празника на Ловеч - 11 май 2022 г. Поради заболяването тя не успя да присъства на тържеството. Званието й се  дава за дългогодишната ѝ театрална, обществена и културна дейност на територията на община Ловеч, както и за изключителния ѝ принос за развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Тя е отдала 46 години на професионалния  театър, както и на учениците от Езиковата гимназия.

Сред значимите й роли в Драматичен театър – Ловеч, са Лора в "Стъклената менажерия", Таничка в "Чудо" , Мариола в "Татул", сестра Речид в "Полет над кукувиче гнездо",  Султана в "Железния светилник", Вида в "Грехът Златил", майката в "Майстори" . В киното играе една от трите Мойри в "Роза Дамасцена" и гледачката в "Откраднат живот".

Повече за Слава Георгиева виж тук

https://www.youtube.com/watch?v=ah-pC-jBlI0


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Ловеч

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати