Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Варна
  4. Кметът на Варна за исканата му оставка: Май интересът клати феса, някак странно се обединиха леви, десни и бесни

Общини

Кметът на Варна за исканата му оставка: Май интересът клати феса, някак странно се обединиха леви, десни и бесни

Кметът на Варна за исканата му оставка: Май интересът клати феса, някак странно се обединиха леви, десни и бесни - Tribune.bg
Снимка:

Варненският кмет Иван Портних коментира оставката, която вчера му беше поискана от представители на пет партии. Той направи това късно вечерта на страницата си във Фейсбук.

В поста си варненският кмет акцентира, че подобна реакция за него означава, че е прав да поиска оставката на главния архитект на Община Варна.

„Оставката на главния архитект, която поисках вчера, заради създадени порочни практики, очаквано изнерви мнозина. Защо ли?! Май интересът клати феса и някак странно обедини леви, десни и бесни във Варна! Тази истерия ясно показва, че решението ми е правилно!“, написа Портних.

„За съжаление, залутани в предизборния популизъм, видните строители на капитализма ПП-ДБ, популярни и като Партиите на Приватизаторите, отново не отговориха на важните въпроси:

Защо не премахват незаконните бараки в курорта Златни пясъци, станал символ на костовата приватизация и защо са заграбили 2 дка поляни в Морската градина! И каква е ролята на Бузев в това?“, заявява градоначалникът.

Във вторник вечерта авария на магистралния водопровод Варна – Златни пясъци разруши вътрешнокварталната улица „Петър Скорчев” и заля булевард „Васил Левски”, като на това място това е четвърта авария от 2017-та година насам.

Заради авария: Централен булевард във Варна се превърна в река

Сред причините за исканата оставка са липса на цялостна визия за Варна, презастрояването на града през последните години, както и проявена пасивност от страна на Бузев за ключови проекти за развитието на града, сред които са казусът с Дупката и опазването на сградите - паметниците на културата.

Портних поиска оставката на главния архитект Бузев заради липсата на визия за Варна

Според кмета на Варна има двойни стандарти по аналогични преписки, както и „ясни опити за незаконосъобразни действия, водещи до обосновано предположение за зависимости“.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Варна

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати