Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Кметът Терзиев отказа да спира конкурса за Войнишкия паметник край НДК

Общини

Кметът Терзиев отказа да спира конкурса за Войнишкия паметник край НДК

Кметът Терзиев отказа да спира конкурса за Войнишкия паметник край НДК - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на София Васил Терзиев оттегли заповедта си за спиране на проекта за изграждане на Мемориала от Софийската желязна дивизия. Терзиев е съобщил новината по време на заседание на Постоянната комисия по култура в СОС.

Припомняме, че на 2 юли кметът съобщи, че е взел решение да прекрати процедурата за провеждане на конкурс за възстановяване на Войнишкия паметник в пространството пред НДК. В профила си във Фейсбук тогава Терзиев посочи, че ще бъде проведен нов конкурс.

Срещу решението му да се спре процедурата веднага скочиха от ГЕРБ-СДС в СОС. Те настояха за оставката на кмета

„Спряхте парите на медицинските сестри, заложихте на районни кметове-измамници, реорганизирахте центъра на столицата без обществено обсъждане – това не Ви стигна и сега се гаврите с паметта на всички знайни и незнайни борци, дали живота си за България!“, написаха тогава от опозиция в столичния общински съвет.

Андрей Ковачев: Оставка на Терзиев! Колко поколения още трябва да чакат паметник на загиналите ни предци

Срещу решението се обяви и депутатът Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ. Във фейсбук тя коментира, че решението на кмета за Войнишкия паметник е проблем за нея.

Белобрадова: Решението за Войнишкия паметник идва изневиделица. Липсата на комуникация произвежда политически проблем

В конкурса за възстановяване на мемориала на Първи пехотен софийски и Шести пехотен търновски полк от Първа пехотна софийска дивизия, както е пълното име на проекта, участваха пет предложения. Те бяха разгледани от 11-членно жури, представители на различни организации и институции. Според оценката на журито проектът на студио „Гебуплан“ ЕООД е бил достатъчно близко на заданието, за да покрие минимума от точки. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати