Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Луковит
  4. Международна среща в Луковит за иновативни практики в професионалното образование

Общини

Международна среща в Луковит за иновативни практики в професионалното образование

Професионалната гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ в Луковит прие на посещение представители на екипите по проект „Добри практики в използването на дигитални образователни ресурси в професионалното образование в областта на горското стопанство и околната среда“, осъществяван по Програма „Еразъм+“. Инициативата за гостуването е на НПГГСД „Сава Младенов“ гр. Тетевен.

Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване изпълнява проекта, заедно с Фондация „Avantia“ от Испания, Дружество „Bodi svetloba“ от Словения и Професионална техническа гимназия Gürpınar от Истанбул, Турция. Целта е да се съберат повече ресурси и иновации, които да имат отношение към природата и да бъдат използвани в обучението. Ще се създаде банка с 80 дигитални ресурса, които ще се разпространяват сред училищата в четирите държави.

Посещението бе организирано от директорите на гимназиите в Луковит и Тетевен – Антоанета Нечева и инж. Златина Каталиева. В срещата взе участие и секретарят на Община Луковит Камелия Василева. Тя поздрави проектните екипи за полезното сътрудничество по една толкова важна тема, поднесе сувенири и представителни материали за спомен  и ги прикани да се насладят на природните забележителности в луковитския и тетевенския район.

Делегацията разгледа битов кът, направен от учениците на ПГСС „Сергей Румянцев“ по повод предстоящия празник Трифон Зарезан. Посети училищния STEM център, включи се в урок на тема „Супер енергия“ с икономист-информатиците от 9 клас и се запозна с работата на клуба по роботика. Наблюдава демонстрацията на агроеколози от 11 и 12 клас, включваща агрегиране на колесен трактор с работна машина и регулиране на плуг.

Гостуването приключи с посещение на Златния парк в Луковит, разкриващ част от красивата и съхранена природа на района. Постигнато бе съгласие за бъдещи съвместни дейности в областта на роботиката, зелената химия и агроекологията.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Луковит

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати