Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. На Гергьовден: Събор, курбан и празничен концерт в софийското село Волуяк

Общини

На Гергьовден: Събор, курбан и празничен концерт в софийското село Волуяк

На днешния ден Гергьовден с. Волуяк отбелязва своя празник със събор, курбан и празничен концерт.

По традиция съборът започна  с празничен водосвет и освещаване на курбана. 

Приветствие към всички жители и гости на Волуяк поднесоха кметът на Район „Връбница“ Младен Младенов и кметът на селото Йордан Йорданов. Младенов им пожела здраве и благоденствие, както и да предадем на младите това, което знаем от дедите си, да поддържаме, съхраняваме традициите и обичаите живи.

За доброто настроение на присъстващите се грижат специалният гост на празника - фолклорната певица Таня Скечелиева, самодейците от Народно читалище "Изгрев-1921”, малчуганите от 176 ОДЗ "Зорница"  и слънчевите деца от 146 ОУ "Патриарх Евтимий”.

„Празникът продължава с празничен концерт и вкусни изненади. Честит празник, приятели от Волуяк!“, заяви кметът на „Връбница“.

По-рано двамата кметове, заедно с председателя на читалището, млади самодейци, жители и гости на с. Волуяк, отдадоха почит пред паметта на българските воини и положиха венци и цветя пред паметника на загиналите за Родината в Балканската война (1912-1913), Междусъюзническата война (1913), Първата световна война (1915-1918) и Втората световна война (1941-1945) в с. Волуяк.

„Поклон пред героите, дали живота си за свободата на България!“, заяви Младенов.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети