Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. Над 600 български знамена ще се веят над училища и детски градини в София (СНИМКИ)

Общини

Над 600 български знамена ще се веят над училища и детски градини в София (СНИМКИ)

Днес кметът Йорданка Фандъкова, председателят на СОС Георги Георгиев, началника на Регионалното управление на образованието г-жа Ваня Кастрева и зам.-кмета по образованието Мирослав Боршош присъстваха на освещаването на българските знамена, които ще бъдат дарени на столичните училища, детски градини и ясли, без значение дали са общински държавни или частни.

„На 3-и март над 600 български знамена ще се веят над образователните институции в София. Това стана възможно благодарение на колегите ми общински съветници, които приеха предложението ни със зам.-кмета Мирослав Боршош да бъде дарен националния флаг на всички учебни заведения по случай Деня на Освобождението на България от османско владичество“, написа Георги Георгиев.

Председателят на СОС допълва, че това родолюбиво начинание има две цели – да възпитаваме всички заедно децата и младежите на София в любов към родината и националното ни знаме, в непреходните ценности на патриотизма. Втората ни задача е да отбележим по нов начин като градска управа националния ни празник. Нека за Трети март в София се веят повече трибагреници – както на институциите, така и на домовете ни.

„Бях щастлив да връча българския флаг на директора на Детска градина номер 127 „Слънце“ г-жа Татяна Бакалова в присъствието на нейните питомци. Благодаря на г-жа Емилия Лазарова – директор на Втора английска езикова гимназия за ежедневните усилия да просвещава нашите деца и прекрасно организираното тържество“, допълни Георгиев.  


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати