Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. Николай Стойнев стана „Цар на виното” в с. Дъбрава

Общини

Николай Стойнев стана „Цар на виното” в с. Дъбрава

Николай Стойнев стана Цар на виното в с. Дъбрава - Tribune.bg
Снимка:

Кметът Илко Стоянов награди отличените винопроизводители

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов и кметът на Дъбрава Методи Стоянов короноваха Николай Стойнев за Цар на виното за 2023 г.По време на традиционния празник в с. Дъбрава бяха отличени и винопроизводители в различни категории.

Кметът от своя страна поздрави присъстващите лозари и винари.

„Благодаря на всички, които са се посветили на това да поддържат традициите. Тук има хора от различни възрасти, а това означава, че има и приемственост между поколенията. Така трябва да бъде и за занапред. Желая ви преди всичко здраве“, каза в част от приветствието си кметът Стоянов.

По стар български обичай лозята бяха зарязани, като в лозовите масиви на Дъбрава дойде и самият Трифон, в чиято роля бе Бранимир Митов, директор на ДТ „Проф. Енчо Халачев“. Беше отслужен и водосвет от отец Светослав.

По-късно кметът Стоянов връчи и грамоти на отличени местни винопроизводители.

В рамките на празника бяха представени за дегустация 33 вина – 8 бели, 2 розе и 23 червени вина. Те бяха оценявани от жури от технолози. Отговорната задача да изберат най-добрите сред предоставените напитки бе на Светлана Тренева, Васка Стоилова, Румяна Билярова.

Призът „Най-добро бяло вино“ отиде при Иван Иванов, „Най-добро розе“ - при Костадин Ханджийски, а за „Най-добро червено вино“ бе отличен Георги Тодоров.

Най-ароматно вино тази година е произвел Иво Михайлов, в категория „Най-пенливо вино“ се класира Васил Иванов, а за „Най-бурно вино“ грамота получи Венцислав Дамбов.  Асен Ерделски е производителят на най-сгряващото вино в Благоевград за 2023 г, а на най-пивкото вино е продукт на Борис Безев. В категория „Най-деликатно вино“ грамота получи Кирил Карабельов, а за „Най-мераклийско вино“ призът отиде при Валентин Стойчев.

Най-омайното вино е дело на Людмил Огнянов. Виното, класирано в категория „Божествен еликсир“ е на Стойчо Стефанов, а любовният еликсир е сътворен от Стоян Колев.

Бе подготвена и богата музикално-танцова програма. В нея взеха участие Иван Гоцев, Иво Попов и оркестър, ФГ „Струмски славей“, както и потребители от Дневен център за стари хора, с ръководител Емилия Вишанина.

Община БлагоевградОбщина Благоевград

 


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати