Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. Нови електоробуси по линия №12 в Благоевград от понеделник, първите две седмици возят безплатно

Общини

Нови електоробуси по линия №12 в Благоевград от понеделник, първите две седмици возят безплатно

Нови електоробуси по линия №12 в Благоевград от понеделник, първите две седмици возят безплатно - Tribune.bg
Снимка:

Новосъздадената линия №12 от градския транспорт започва да функционира от 16 октомври (понеделник). Тя се обслужва от шестте електробуса, които Община Благоевград закупи наскоро и е с маршрут кв. „Грамада“ -  кв. „Плажа“ - кв. „Грамада“. Чрез нея се създава удобство за жителите, тъй като през горепосочените квартали до момента не минаваше градски транспорт.

В допълнение на това, превозните средства са с нулеви въглеродни емисии ще допринесат за по-чиста околна среда, отбелязват от общината.

Маршрутът на линията позволява на жителите на обхванатите квартали да достигат до всяка централна точка на града в рамките на по-малко от 15 минути. Осигурява се и възможност за прекачване на други от основните линии, част от обществения транспорт.

За периода от 16.10.2023 до 31.10.2023 г. линията ще се изпълнява ежедневно и регулярно от 6.50 ч. сутрин до 21.00 ч. вечер, като пътниците ще имат възможност да ползват услугите на линията напълно безплатно.

От 01.11.2023 г. линията ще се изпълнява ежедневно от 5.50ч . сутрин до 21.10 ч. вечер, като цената на билета ще бъде както и на останалите линии – 1.20 лева.

Подробности относно маршрута, разписанието и спирки могат да бъдат намерени на новосъздаденият уебсайт www.blgtraffic.bg, както и чрез мобилното приложение Blagoevgrad traffic, достъпно за сваляне от Google Play и App Store.

Оператор на новосъздадената линия е общинското дружество „Благоевград Еко Транспорт“ ЕООД.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати