Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Общински съветници подкрепиха протеста срещу кмет на Бонев пред Столична община

Общини

Общински съветници подкрепиха протеста срещу кмет на Бонев пред Столична община

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, Димитър Вучев, Драгомир Младенов и Румен Александров разговаряха с протестиращите от район “Илинден” пред Столична община, за да изслушат техните искания. Хората обясниха, че поредицата от протести срещу кмета Емил Бранчевски ще продължат до оставката му.

По думите на хората, вече близо 4 месеца кметът на Борис Бонев лъже за здравословното си състояние, обижда жителите на района и дори не ходи на работното си място.

Въпреки че прекият работодател на районния кмет Васил Терзиев е наясно с безобразното поведение на Бранчевски, той отказва да вземе отношение, казват хората. Затова са пред Столична община с искане да бъдат изслушани в Столичния общински съвет, заедно с районния кмет, издигнат от „Спаси София”.

„Кварталите в община Илинден са потънали в боклуци, опасни шахти, непочистени клони и административен хаос. Вместо обяснение, получаваме обиди от кмета и неговите приближени, наричащи ни „мишки” и „копеленца”. Пиарът на кмета на Люлин от същата партия на име Силви Пасков, който обслужва и Илинден, организира контрапротест срещу нас. Наглостта им е безкрайна”, възмущават се протестиращите. Хората ще бъдат пред Община Илинден и днес в 16:30 часа, за да заявят гражданската си позиция с искане за незабавни оставки.

„Да изслушаме до трима протестиращи и кмета на район Илинден  -в момента те протестират отвън. Какво се случва в този район?!“, предложи вътре на заседанието общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Колегата му от ПП-ДБ-СС се включи в защита на кмета на Илинден: „Комисиите могат да канят кметове на райони - в комисията по гражданско общество. Винаги са подкрепяни от ГЕРБ. Не се изненадвам - има съмнения за определени възлагания на обществени поръчки от техните управляващи“, каза той. А Контрера го попита: „Какво стана с честното открито управление, че отказваме да изслушваме гражданите!? В този район има проблеми и конфликти. Има протести, напрежение, има и подадена оставка на зам.-кмет. Преди месеци изслушахме протестиращите от същия район - за трагедията на бул. Сливница. Така функционира демокрацията - не във Фейсбук, а в диалог с гражданите“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати