Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Враца
  4. Официално: Калин Каменов пое третия си мандат като кмет на Враца

Общини

Официално: Калин Каменов пое третия си мандат като кмет на Враца

Официално: Калин Каменов пое третия си мандат като кмет на Враца - Tribune.bg

Избраният за трети мандат кмет на Враца избра деня, в който града чества 146 години от освобождението си от турско робство, за да положи клетва заедно с новоизбраните кметове на кметства от общината и новите общински съветници за мандат 2023-2027 г. Това стана на тържествена сесия в концертната зала в града.

Церемонията започна с химна на България и на ЕС. Областният управител Надя Донкинска прочете имената на всички нови кметове и общински съветници. Те тържествено се заклеха да спазват законите, като се ръководят от интересите на гражданите във Враца и да работят за тяхното благоденствие. След това всички подписаха декларация за встъпването си в длъжност.

„Днес е един от съдбовните дни за Враца и на този ден трябва да се вслушаме в думите на нашите предци. Трябва да се замислим защо сме тук и какво ни води. Аз вярвам, че нещата, които ни обединяват, са повече от тези, които ни разделят. А общият ни дом Враца е онова, което ще ни помага да си прощаваме, когато се караме, да взимаме важните решения, когато спорим, да правим компромиси, когато е трудно. Вярвам, че всеки един от нас може да бъде пример – с онова, което е създал и оставил след себе си. Пожелавам след 4 години всички да сме горди с това, което сме постигнали заедно – като кметове, общински съветници и като общество, обединено от каузата Враца", каза Калин Каменов.

Церемония продължи с първа тържествена сесия на новия общински съвет. Заседанието бе открито от най-възрастния член на местния парламент – Нина Дакева от групата на ГЕРБ. Заседанието продължи с избор на председател, за който единодушно бе избран д-р Владимир Христов.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Враца

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати