Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Ловеч
  4. Подаден е нов сигнал за силен мирис на амоняк, идващ от „Мелта 90” АД-Ловеч

Общини

Подаден е нов сигнал за силен мирис на амоняк, идващ от „Мелта 90” АД-Ловеч

Подаден е нов сигнал за силен мирис на амоняк, идващ от Мелта 90 АД-Ловеч - Tribune.bg
Снимка:

Нов сигнал за силен мирис на амоняк е подаден от граждани на дежурните телефони в Община Ловеч днес, 30 септември 2022 г. в 14.30 часа, съобщават от пресцентъра. Мобилната група на общината веднага е посетила „Мелта 90″АД-Ловеч, сигналът е предаден на полицията и на РС ПБЗН.

Утре, събота, в 9.00 часа ще пристигнат инспектори от РИОСВ Плевен, които ще поставят нова измервателна  станция, която ще следи атмосферата през следващите дни.

Същевременно ръководството на Община Ловеч и лично кметът Корнелия Маринова благодарят на всички държавни органи по компетентност, които реагираха своевременно след призива на кмета да изпълнят задълженията си за да спре обгазяването на Ловеч.

Още на 28 септември в общината пристигнаха инспектори от ДАМТН – София и обсъдиха с кмета Корнелия Маринова обстановката. На 29 септември беше разпоредена проверка с прокурорско постановление, водена от Районна прокуратура –Ловеч. Служители на МВР, ДАНС, ОДБХ, РС ПБЗН и „Електрохолд България“  извършиха съвместна проверка в сградата на „Мелта 90″АД-Ловеч, за това как се експлоатира хладилната инсталация  с проблемния амоняк.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.353д, ал.3 от НК. Работата по случая продължава.


Етикети сигнал, амоняк

Още новини от Ловеч

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети