Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Ловеч
  4. Предупредителен жълт код за значителни валежи и за гръмотевични бури е издаден за област Ловеч за 6 юли

Общини

Предупредителен жълт код за значителни валежи и за гръмотевични бури е издаден за област Ловеч за 6 юли

Предупредителен жълт код за значителни валежи и за гръмотевични бури е издаден за област Ловеч за 6 юли - Tribune.bg

Предупредителен жълт код за значителни валежи и за гръмотевични бури е издаден за област Ловеч за 6 юли 2022 г., сряда, от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът се отнася за още 12 области на страната.

Опасността е посочена в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

В тези 13 области на страната утре ще има условия за локални интензивни валежи, с количества от 20-35 литра на квадратен метър, с гръмотевични бури и градушки.

От юли НИМХ започна да издава предупреждения за опасни метеорологични явления с по-висока разделителна способност - по общини. Връзката към тази информация се намира под картата, в сайта на НИМХ, с предупреждения по европейската система "Метеоаларм" по области. 

"Ще се радваме да споделите с нас мнения, предложения или друга информация по темата. Системата е в първата си версия, минала е тестов режим, но предстои да бъде допълвана и подобрявана. Предстоят поредица от обстановки, в които ще проследим очакваните екстремни метеорологични явления", поясняват метеоролозите от НИМХ.


Още новини от Ловеч

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати