Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. С решение на СОС: Възобновяват строежа на храм „Св. Серафим Софийски Чудотворец“ в жк. Надежда

Общини

С решение на СОС: Възобновяват строежа на храм „Св. Серафим Софийски Чудотворец“ в жк. Надежда

С решение на СОС: Възобновяват строежа на храм Св. Серафим Софийски Чудотворец в жк. Надежда - Tribune.bg

„Строежът на православен храм „Св. Серафим Софийски Чудотворец“ в жк Надежда 3 ще бъде  възобновен, след като днес Столичен общински съвет одобри отпускане на средства в размер на 350 000 лв.

Кметът на район Надежда инж. Димитър Димов благодари за активната позиция и подкрепата  на общинските съветници  Татяна Георгиева от ГЕРБ-СДС и Албена Кръстева от БСП, които са съвносители на доклада в Столичен общински съвет. „Заедно показахме, че нуждата от ново духовно средище  в район „Надежда“ е над политиката и различните възгледи“, заяви инж. Димов. 

Той допълни, че в последните месеци е провел редица срещи и консултации с изпълнителя и основен дарител до момента, който подробно го е запознал с възникналите пречки в работния план - епидемичната обстановка и усложнената икономическа обстановка в страната. До момента дарителят е излял основите на храма, а грубият строеж ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на Столична община.

Строежът на новия храм започна в края на 2021 г. след решение на Столичния общински съвет за учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж. Храмът ще бъде изграден върху общински терен, разположен на 2 194 кв. м. в ж.к. „Надежда“ 3. част. Обектът се реализира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, със съдействието на Софийската света митрополия (Българска православна църква) и църковното настоятелство на новия храм.

„Обнадежден съм, че завършването на Православния храм „Св. Серафим Софийски Чудотворец“ се очаква с нетърпение и готовност за подкрепа и от местното общество в „Надежда“. Наскоро имах възможност да се запозная с Илинда,  млада и позитивна дама  от жк Надежда 2, която  ме увери, че мога да разчитам на нея в организирането на дарителската кампания“, заяви още инж. Димов. 


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети