Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Ловеч
  4. В Ловеч започна фестивалът „Младите в театъра 2023“

Общини

В Ловеч започна фестивалът „Младите в театъра 2023“

В Ловеч започна фестивалът Младите в театъра 2023 - Tribune.bg
Снимка:

С награда за премиерата на „Звездното дете” по Оскар Уайлд в Ловеч на 2 октомври вечерта започна фестивалът „Младите  в театъра 2023“. Това е спектакъл на Драматичен театър – Ловеч с режисьор Биляна Петрова и със завладяващата игра на актьорите Деян Жеков и Диана Спасова.

На откриването кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на Биляна Петрова, която е и директор на театъра, плакет „С най-добри пожелания“. Спектакълът през юни тази година завоюва награда за режисура на фестивала "MONO AKT" в Прищина, Република Косово.

„Запомних една мисъл от спектакъла - „Когато в един дом сърцето е студено, в него нахлуват студени ветрове.“ Нека има много топлина в нашия дом, нека много обич да струи от нас. Благодарим на нашия театър, който не спира да ни радва със силни постановки“, посочи Корнелия Маринова.

Кметът на Ловеч отбеляза още, че градът отново е театрална сцена, която привлича вниманието на цялата страна.  До петък гостуват колективи от София, Хасково, Бургас,  Куманово (Македония) и режисьор от Русия, който  води театрална работилница.

От своя страна Биляна Петрова благодари на Община Ловеч и лично на кмета за подкрепата през всичките години.  Това е тринадесетото издание на „Младите в театъра“.  Фестивалът има благородна мисия – да се предостави сцена за изява на млади режисьори.  Осъществява се с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Ловеч и много спонсори.  

На 3 октомври от 19:00 часа е спектакълът „Дванайсета нощ” от Уилям Шекспир, на ДТ „Иван Димов“ – Хасково, с режисьор Анастасия Събева.

Съпътстващата програма предлага театрална работилница с водещ гост-режисьорът Павел Гатилов. Във фоайето на театъра е подредена и изложба на скици и сценични костюми на учениците от специалност „Мода” и „Сценичен костюм” от ПГО „Мария Луиза”- София.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети фестивал

Още новини от Ловеч

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати