Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Луковит
  4. В Луковит клуб „Театър“ представи пиесата „Кандидат за женене“ от Соня Петкова

Общини

В Луковит клуб „Театър“ представи пиесата „Кандидат за женене“ от Соня Петкова

В ярко театрално събитие се превърна снощи спектакълът на учениците от клуб „Театър“ при ПГСС „Сергей Румянцев“ гр. Луковит. На сцената на луковитското читалище те представиха пиесата в четири действия „Кандидат за женене“ от Соня Петкова.

Забавен диалог, комедийни обрати и голяма доза неподправен нашенски хумор бяха част от съставките на великолепната театрална вечер. За своята всеотдайност и талантлива игра младите театрали бяха поздравени от заместник-кмета на общината Цветенка Хаджиева и наградени с бурните аплодисменти на публиката.

Клуб „Театър“ с възпитаници на професионалната гимназия е сформиран в рамките на проект „Мотивация за образование в Луковит“, който се финансира от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Луковит – Роман, по процедура „Подобряване на достъпа до училищно образование и намаляване на процента на учениците от маргинализирани групи, преждевременно напуснали училище“.

Ръководители на младите театрални самодейци са директорът на гимназията Антоанета Нечева и учителят по български език и литература Диляна Колева. Клубът представи първо действие на пиесата на 13 май м.г., в актовата зала на училището. За цялостното представление на читалищната сцена снощи съдействие оказаха и учителите Марицела Цолова (озвучаване) и Нина Няголова (специален реквизит).

Проектът „Мотивация за образование в Луковит“ се изпълнява от Община Луковит в партньорство с НЧ „Съзнание 1895“, НУ „Инж. Вълков“, СУ „Ал. Константинов“ и ПГСС „С. Румянцев“- гр. Луковит. Освен клуб „Театър“, в рамките на проекта са сформирани мажоретен състав, духов оркестър и училищни клубове „Околен свят“.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Луковит

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети